Március 8-án „magas fordulatszámon” a virág-kiskereskedelem. Minden kedves hölgy olvasójának boldog nőnapot kíván a kpe.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületével együttműködve készített virágpiaci körképet. Nemzetközi nőnapnak örülnek a virágüzletek: ilyenkor többszörös a forgalom, és a bevétel is. Egy-egy vevő általában 1000 forintért vásárol virágot. A legkeresettebb a frézia, a jácint és a nárcisz, az örök klasszikus pedig a rózsa, a gerbera és a szegfű.

Több más jeles alkalommal szemben a nőnap egy napig tart, vagyis szinte mindenki március 8-án vásárol és ajándékoz virágot. Az előtte és utána történő vásárlás elenyésző. A tapasztalatok szerint, ha a nőnap – ahogy idén is – hétköznapra esik, az jót tesz a virágüzletek forgalmának. Ilyenkor a családtagokon kívül sokan vesznek virágot a kolléga nőknek is. Egy-egy vásárlás értéke függ attól, hogy ki, hány hölgynek vesz virágot. Az egy szálas virágok és a kisebb csokrok, illetve a tavaszi hagymás cserepes virágok a legnépszerűbbek. Az irántuk fennálló keresletet a hazai termesztők el tudják látni, egy átlagos virágüzlet pedig több 100 szál virágot ad el nőnapkor. (Forrás: magro.hu)