Marad a meleg, záporok vasárnap jönnek

Gyülekező viharfelhők. - A kép illusztráció. - A kép forrása: agarkar.hu

Pénteken folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, számottevő csapadék nem várható. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de északnyugaton a délies, valamint délkeleten az északias szél megélénkülhet. Délutánra 24 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is számíthatunk hosszabb napos időszakokra az időnként megnövekvő felhőzet mellett. A nap nagy részében száraz idő várható, viszont a délután második felétől nyugaton, valamint az északi, északkeleti tájakon elszórtan már előfordulhatnak záporok, akár egy-egy zivatar is. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk lehet. Délután 24-29 fok várható.

Vasárnap már többfelé kell készülni záporok, zivatarok kialakulására a napos időszakok mellett. A csúcsértékek 23-28 fok között alakulnak, de záport, zivatart követően gyorsan visszaesik a hőmérséklet. Nyugaton és zivatarok környezetében számíthatunk szélerősödésre.

Hétfőn ismét a napsütésé lesz a főszerep, de a nyugati tájakon átmenetileg egy-egy kisebb zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északkeleti szél az ország nagy részén megélénkül. A maximumok 24-29 fok között alakulnak. Kedden sok napsütésre, nyári melegre van kilátás.
Kiadta: Berceli Balázs (ma 08:57)

Forrás: idokep.hu