Már valamennyi közműszolgáltató elérhető az e-bejelentő szolgáltatáson keresztül

Fotó koronavirus.gov.hu

Immár az összes hazai közműszolgáltató – gáz-, áram-, víz- és távhőszolgáltató – elérhető az e-bejelentő szolgáltatáson keresztül, ezzel minden ügyfél online, sorban állás nélkül tudja ügyeit intézni – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán megjelent bejegyzésében.

György István videóüzenetében kiemelte, a kormány elkötelezett abban, hogy az emberek hivatalos ügyeiket minél hatékonyabban, kényelmesebben tudják intézni.

Kifejtette, ennek érdekében különböző ügytípusokban elektronikus úton is lehet ma már ügyeket intézni, az e-bejelentős szolgáltatást 2022 februárjától indították el, „amely a közműátírásoknak igen jelentős egyszerűsítését tartalmazza”.

Az e-bejelentő szolgáltatás használata megkíméli az ügyintézés során az ügyfeleket attól, hogy egyenként kelljen az ügyfélszolgálatokat felkeresniük, legyen az akár áram-, gáz-, víz- vagy távhőszolgáltató. Ehelyett egy felületen néhány kattintással bent lehetnek azon az ügyfélszolgálati felületen, ahol ezeket el tudják végezni gyorsan, egyszerűen és kényelmesen, akár ingatlant vásárolnak, vagy megváltozik az adott ingatlan díjfizetője, adatváltozás, névváltozás történik – ismertette az államtitkár.

Hangsúlyozta, az e-bejelentető szolgáltatás kezdetben 30 vállalat részvételével indult, ami azt jelentette, hogy ezt az ország bizonyos területein lehetett elérni. Ma már több mint 130 vállalat csatlakozott az e-bejelentő szolgáltatáshoz, így az ország valamennyi településén elérhető.

György István jelezte, az e-bejelentő szolgáltatás fejlesztésével mód lesz arra is, hogy a telekommunikációs ügyfélszolgálatok felkeresése helyett ezen a felületen lehessen intézni az ügyeket, de erre még várni kell, ez is hamarosan el fog indulni.

A videóüzenetben az államtitkár arra biztatott mindenkit, hogy éljen az e-bejelentő szolgáltatással, ami az e-bejelentő.gov.hu felületen érhető el.

Forrás: hirado.hu