Gyula – a Hetedhét Játékváros

fotó: Tóth Ivett

Egy nagyszerű gyulai kezdeményezés, a gyermekek mindennapi életben való helytállását remekül elősegítő nyári programsorozat, a Hetedhét játékváros Békéscsabán történő bevezetésének lehetőségéről egyeztettünk Békéscsabai Család és Karrier PONT vezetőjével, Herczegné Számel Annamáriával és a lehetséges helyszínnek reményeink szerint otthont adó iskola, az Erzsébethelyi Általános Iskola vezetőjével, Petri Hajnalkával.

Idén már tizenegyedik alkalommal szervezték Gyulán, a hazánkban egyedülálló nyári tábort, a Hetedhét Játékvárost. A kezdeményezés célja, hogy a 8 és 12 év közti gyerekek a programok segítségével megtanulják kezelni a pénzt és értékelni az elvégzett munkát.
A Mi egy Másért Közhasznú Egyesület és a Gyulai önkormányzat szervezésében megrendezett táborban a gyerekek saját városukban, saját szabályaik szerint élnek és alkotnak. Betekintést nyerhetnek a munka világába és játszva tanulhatják meg a pénz használatát.
A táborban minden úgy működik, mint egy igazi városban: van bank, munkaügyi központ, rendőrség, bíróság, önkormányzat, posta és média is. A munkaügyi hivatalon keresztül pedig a gyerekek bőséges kínálatból választhatják ki, hogy aznap hol szeretnének dolgozni. A “városlakók” a kézműves műhelyekben különböző technikákat is kipróbálhatnak, ilyen például a fafaragás, a nemezelés, az elkészült tárgyakat pedig a piacon adhatják el. A gyerekek a megkeresett pénzt beválthatják ételre, italra, de különböző szabadidős tevékenységekre is, például utazási irodában.

Szóval azt gondoljuk, ezt Békéscsabán is meg kellene csinálnunk!

Forrás: Opauszki Zoltán Facebook oldala

Fotó Gyulai Hírlap, Tóth Péter

A Polgári Kisgazdák Gyulán örömmel látják, hogy az ötletükre és a megvalósított kezdeményezésükre Békéscsabán is van fogadókészség. 

Áldott, Boldog Karácsonyt kívánok a gyulai és békéscsabai kisgazda barátaimnak és a kpe.hu olvasóinak – Werner György, KPE választókerületi elnök.