Májusban újra falu- és tanyagondnoki kisbuszpályázat

Fotó Süli János Facebook oldala

A Magyar Falu Program keretében 2021-ben ismét meghirdették a „Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése” pályázatot. 5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerezése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el. A kész pályázatok benyújtására május 12-től június 11-ig van csak lehetőség.

A pályázat célja, hogy a kis lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését, vagy éppen a szolgálat létrehozását magas komfortszínvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. Az önkormányzatok a falubusz.hu oldalon tájékozódhatnak az önerő nélkül, 100% vissza nem térítendő támogatással is pályázható kisbuszokról. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen hárommilliárd forint.

A pályázat rövidesen, május 12-én nyílik, így a községi önkormányzatoknak érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről, és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.

Forrás: baon.hu