Május végéig kell be benyújtani az iparűzési adóbevallást

A Hevesi Közös Önkormányzati Hivatal felhívja a városban székhellyel, illetve telephellyel rendelkező egyéni és társas vállalkozások, valamint mezőgazdasági őstermelők, kistermelők családi gazdálkodók figyelmét, hogy a helyi iparűzési adóbevallások benyújtásának határideje: 2018. május 31.

A helyi iparűzési adóval kapcsolatos bevallási nyomtatványok, kitöltési útmutató az alábbi helyről letölthetőek a www.heves.hu/dokumentumtár/letölthető nyomtatványok/adóügyek oldalról, illetve a NAV általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) keretprogram segítségével tölthető ki, és Ügyfélkapun keresztül küldhető meg. A nyomtatvány száma: 17HIPA. Amennyiben erre nincs lehetősége, a bevallási nyomtatvány a Hevesi Közös Önkormányzati Hivatal adóirodájában, 3360 Heves, Erzsébet tér 2. 2. emelet 217-218. számú iroda is átvehető. (Forrás: Dr. Nagy Péter jegyző/hevesihirportal.hu)

Dr. Ördög István, a Polgári Kisgazdák Heves Megyei Szervezetének az elnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy a helyi adók megfizetése teremti meg a pénzügyi alapját a helyi közfeladatok ellátásának. A helyi adók mértéke arányos a közteherviselő képességgel, de aki azt nem fizeti be, az valójában a közösség érdekeit sérti. A helyi adók bevallásának és megfizetésének a szabályai országosan, minden megyében és minden településen azonosak, valamint a helyi adócsoportok ügyfélfogadási időben kötelesek a nyomtatványok kitöltésében is segítséget nyújtani, valamint minden esetben jóhiszeműen eljárni. (KPE)