Május 31-ig köthető díjtámogatott növénybiztosítás!

Fotó: agrodron.hu

Érdemes igyekeznie a gazdáknak, hiszen még május 31-ig igényelhető díjtámogatott növénybiztosítás. Amellett, hogy ezzel a megoldással sok pénzt takaríthatnak meg a mezőgazdasági termelők, a Generali Biztosító ingyenesen letölthető, időjárási vészhelyezeteket előre jelző mobilalkalmazást, illetve drónos kárfelmérést is biztosít ügyfelei számára.

A globális klímaváltozás miatt megszaporodó viharok, jégesők, áradások, aszályok és tűzek komoly fejfájást okozhatnak magyar a gazdáknak is. A Generali Biztosítónál 2018-ben jelentett növénykárok után közel 1,3 milliárd forintot fizetett a biztosító, melynek kárstatisztikai adatai alapján továbbra is a jégkárok jelentik a legnagyobb problémát a mezőgazdasági termelőknek, és ennek megfelelően erre a kártípusra kötik a legtöbb biztosítást is a gazdák.

A jégverés miatti kárkifizetés összesen 933 millió forintot tett ki. A második legsúlyosabb problémát pedig a viharkárok jelentették, melyek esetében összesen 166 millió forint összegű kárkifizetés történt. Sajnos, a növekvő veszélyek ellenére hazánkban a szántóföldek biztosítottsága továbbra is mindössze 50% körül van, míg az erdők esetében ez az arány még az 1%-ot sem éri el”

– hangsúlyozta Bordás Imre, a Generali Biztosító mezőgazdasági biztosítási csoportvezetője.

Május végéig igényelhető díjtámogatott biztosítás

A Generali Biztosító Zrt. ügyfelei számára úgynevezett díjtámogatott biztosításokat is kínál, melyek esetében a biztosítási díj meghatározott részét a jogszabályban meghatározott állami szerv a termelő részére visszatéríti. A díjtámogatott biztosítások olyan természeti kockázatokra köthetők, mint a tűz, jég, vihar, őszi, téli, tavaszi fagy, aszály, árvíz vagy felhőszakadás. A különböző növényi kultúrákat A, B és C típusú biztosítási csomagok részesítik védelemben.

Érdemes tudni, hogy a törvény értelmében a díjtámogatásban részesíthető mezőgazdasági biztosítások önrészei viszonylag magasak. A Generali éppen ezért kiegészítő biztosítással segíti levenni a gazdák válláról ezt a terhet, ami szinte mindegyik típusú biztosításhoz megköthető.

A szélsőséges időjárás miatt a gazdákat egyre több kár éri, és a bekövetkező károk nagysága is évről évre nő. Éppen ezért érdemes időben felkészülni a bajra, és 2019. május 31. előtt megkötni a díjtámogatott növénybiztosítást, mely kár esetén jelentős segítséget nyújt.

Időjárás előrejelző mobilapp és drónos kárfelmérés

A Generali lépést tartva a legfrissebb digitalizációs trendekkel, ügyfelei számára innovatív plusz szolgáltatásokat is kínál. Egyrészt egy olyan ingyenesen letölthető mobil alkalmazással könnyíti meg a gazdák életét és munkáját, mely előre jelzi az időjárási vészhelyzeteket. Másrészt az idei évtől a biztosító kárszakértői a viharkárokhoz és a nagyobb területeket érintő károk felméréséhez drónokat is használnak a pontosabb, precízebb kárfelmérés érdekében. A drónnal készített fotókat és videókat a kárszakértők az érintett gazdák rendelkezésére bocsátják, akik így tájékozódhatnak a növénykultúrájuk állapotáról madártávlatból is (pl.: belvízfoltokról, vagy a táblát érintő vadkárokról).

magro.hu