Magyarországnak jó kapcsolatokra kell törekedni

Fotó: Shutterstock

Magyarországnak jó kapcsolatokra kell törekedni a különböző országokkal. Az Oroszországgal szembeni szankciókkal kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy Magyarország egy tízmilliós állam, és ebből adódóan az, hogy teljesen önellátók legyünk, az nem reális.

Olyan szankciókat nem támogatunk, ami nekünk fáj jobban

A szankciók nem hatástalanok, ezeket a magyar kormány támogatta is, de egy olyan szankciót, ami jobban fáj nekünk, mint a szankcionált országnak, azt nem fogjuk támogatni.

Gulyás szerint Ukrajna ma egy megtámadott ország, amelynek vezetőjével szolidáris próbál lenni az ember, de az ukrán elnök sokat tett azért, hogy ezt megnehezítse. Hozzátette, hogy Magyarország továbbra is humanitárius segítségnyújtással támogatja Ukrajnát. A béke helyreállításra vonatkozó kérdésre a miniszter azt válaszolta: a békét csak úgy lehet elérni, ha az egyik fél nem támadja meg a másikat.

A babaváró hitel idén lejár, az erre vonatkozó kérdésre Gulyás Gergely elmondta, hogy ennek meghosszabbításáról nincs egyelőre döntés. De ha a családtámogatásból valami esetleg kiesik, akkor helyette valami más kerül majd bevezetésre.

Forrás: hirado.hu