MAGYARORSZÁG STABIL, A FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSULNAK AZ UNIÓS VITÁKTÓL FÜGGETLENÜL

Forrás MTVA

Magyarországon minden fejlesztés megvalósul, amit a következő tíz évre terveztek, függetlenül az uniós költségvetésről zajló vitától, amelybe egyesek jogállamiságinak álcázott politikai szempontokat is bevontak.

Az Európai Unióban zajló vita valójában nem a pénzről szól, hiszen hazánk  stabil ország, ahol a politikai vitáktól, Brüsszeltől függetlenül is meg fog valósulni minden olyan fejlesztés, amelyet a következő tíz évre terveztek – hangsúlyozta a Kossuth rádióban Orbán Viktor miniszterelnök. Magyarország az unió nélkül is fel tud venni kölcsönt harminc évre, ez történt nemrég, amikor 2,5 milliárd euró – mintegy 900 milliárd forint – hitelt vettek fel. Magyarország ma olyan erős lábakon áll, hogy nem csupán átvészel bármilyen nehéz időszakot, de közben fejlődni is tud, nem úgy mint a szocialista kormányzás idején, amikor 2008-2009-ben a válság első fuvallata térdre kényszerítette az országot.

A kormányfő lát lehetőséget az uniós kompromisszumra, de csak olyan megoldás elfogadható, amelyben valóban jogi szempontok érvényesülnek, nem pedig politikaiak. Jelenleg Soros György „karmesterségével” olyan intézményeket akarnak létrehozni, amelyek egyszerű többségi vagy kétharmados szavazással rákényszeríthetnék Magyarországot arra, hogy lebontsa a kerítést vagy beengedje a migránsokat. Az ilyen követeléseket Magyarország visszautasítja. Orbán Viktor a világpolitika legkorruptabb emberének nevezte Sorost, az amerikai üzletember sok politikust fizet, ő korrumpálja leginkább a brüsszeli bürokratákat, akik zsarolják, fenyegetik Magyarországot.

Soros György a napokban egy írásában utasításokat adott a brüsszeli bürokratáknak, hogy mit tegyenek. Erre egy higgadt reakció született az Európai Unió miniszterelnökeinek ülésén: ők tudják, hogyan kell egy vitát rendezni, majd megoldják belül – mondta a kormányfő.

Arról döntenek az EU vezetői, hogy közösen hitelt vesznek fel harminc évre. Ez nem egy diadalmenet, jobb lenne belőle kimaradni, de Magyarország nem szeretné egyedül hagyni azokat az államokat, amelyek bajban vannak.

 kormany.hu