Magyarország nem lesz bevándorló ország/További harcokat helyezett kilátásba az Iszlám Állam vezetője

Fotó: Böjte Csaba OFM, Hölvényi György és Sajgó Szabolcs SJ Facebook-oldala

Döbbenetesnek tartjuk, hogy a már korábban elparentált Abu Bakr al-Bagdadi most ismét nagyon is élő személyként jelenik meg. Nehéz felfogni, hogy miféle érdekek mozognak a Közel-Keleten, ahol időnként az az érzése támad a gondolkodó embernek, hogy vannak hatalmak, amelyek nem a terrorista állam felszámolásában, hanem annak fenntartásában érdekeltek.

 

A Líbiában kialakult újabb polgárháborús helyzet azzal fenyeget, hogy ismét milliós nagyságrendben indulnak meg a migránsok Európa irányába. Szíriában a kormányerők által visszafoglalt Aleppo városában több tucat kormánykatonát gyilkoltak meg az iszlamista lázadók.

Magyarországnak szilárdan tartania kell a határvédelmet, változatlanul egyértelművé kell tenni, hogy nem leszünk bevándorló ország.

(kpe.hu)

Öt év után videóüzenetet tett közzé az Iszlám Állam terrorszervezet többször is halottnak vélt vezetője. A dzsihádisták fő médiumának számító al-Furkán által hétfőn ismertetett felvételen Abu Bakr al-Bagdadi fogadkozott, hogy bosszút fognak állni harcosaik meggyilkolásáért és bebörtönzéséért. A vezető méltatta a Srí Lanka-i terrortámadásokat, azt hangoztatva, hogy a szíriai Baghúzban rájuk mért vereség megtorlásaként követték el őket. Bár Abu Bakr al-Bagdadi elismerte, hogy elvesztették Baghúzt, további harcokat helyezett kilátásba. „Az iszlám és emberei harca a keresztesek és az ő követőik ellen egy hosszú csata” – jegyezte meg. MTI