Magyar sajt kerül Veszprémből a francia sajtpiacra

A kép forrása: welovebalaton.hu

A fagyasztott sajt-portfólióból első alkalommal a Magyarországon gyártott sajt-termékek érkezhettek az Európa sajtpiaci központjának számító Franciaországba.

Veszprémben, a hazai sajtgyártás egyik legnagyobb üzemében egy új, korszerű gyártósor vásárlásával idén szeptemberétől újabb kapacitásbővítés történik. Megújul a vállalat sajtkutatási és fejlesztési központja. A közkedvelt piacvezető sajtmárkák gyártója, úgy mint a Medve, a Tihany, a Pannónia, vagy a Karaván sajtok gyártója, széles nemzetközi portfólióval és nemzetközi sajtgyártói tudással rendelkezik. Az elősütött és panírozott termékek gyártása és fejlesztése eddig harminc új munkahelyet teremtett. Az építési és gyártósor installálási munkálatok végére a jelenlegi gyártókapacitás a kétszeresére nő, és a dolgozói létszám tovább emelkedik. A termékek hazai forgalmazása mellett, hatalmas siker az, hogy a hazai gyártású, magyar sajtok jelennek meg a francia piacon. (agrotrend.hu)

Tábori Ferenc, a Veszprém megye 1-es számú választókerület polgári kisgazda megbízottja, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, Hárskút polgármestere. – A kép forrása: veol.hu

Tábori Ferenc, a Veszprém megye 1-es számú választókerület polgári kisgazda megbízottja, a Veszprém Megyei Közgyűlés tagja, Hárskút polgármestere: 2010 óta Veszprém és környéke lendületesen fejlődik. Veszprém nem csak az élelmiszer-, feldolgozó- és gépipara révén fejlődik, hanem rövidesen Európa kulturális fővárosa is lesz. A Polgári Kisgazdák örömmel üdvözlik a negyedik Orbán-kormány gazdaságpolitikáját, ami jelentősen hozzájárult ehhez a lendületes gazdasági fejlődéshez. (KPE)