Magyar Nemzet: Az ősszel foglalkozhat a néppárt a Fidesszel

Fotó EPP

Amennyiben kedvezően alakulnak a járványügyi statisztikák, az Európai Néppárt (EPP) az őszre megpróbálja rendezni a viszonyát a Fidesszel: a kormánypárt tagságáról szóló, egyértelmű döntés már szeptemberben megszülethet – értesült a Magyar Nemzet néppárti forrásokból.

Novák Katalin az atv.hu kérdésére elmondta: Donald Tusk EPP-elnök a twitteres üzengetésen túl hivatalos értesítést nem küldött a Fideszt vizsgáló „bölcsek tanácsa” feloszlatásáról. „A minapi egymásnak ellentmondó nyilatkozatokból úgy látszik, hogy káosz és tanácstalanság uralkodik az EPP vezetésében. Egy erős, határozott, az egységért dolgozó vezetőre most még nagyobb szüksége lenne a néppártnak, mint korábban” – tette hozzá a Fidesz alelnöke, aki azt is hangsúlyozta, hogy a „bölcsekkel” való közös munkában kezdettől fogva partnerek voltak. A Magyar Hírlapnak Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációvezetője arról beszélt: Tusk „liberális elefánt egy kereszténydemokrata porcelánboltban”. Donald Tusk meglehetősen nagy intenzitással veri szét a néppártot, mára a pártcsalád legfontosabb problémája a saját elnöke – tette hozzá.

Janez Jansa szlovén miniszterelnök pedig arról írt a Twitteren, hogy a néppártnak inkább az EU problémáival és az emberek jólétével kellene foglalkoznia, nem pedig azzal, hogy „elpusztítja saját magát a baloldali ideológiával”.

ATV.HU, HVG.HU, MAGYAR NEMZET, MAGYAR HÍRLAP