Magángéppel repült a klímakonferenciára a szocialista miniszter, de biciklire pattant a kamerák előtt

Fotó kemenysepres.katasztrofavedelem.hu

Lecsapta a biztosítékot a szavazóknál Teresa Ribera spanyol „zöld miniszter” égbekiáltó képmutatása, amiről videó is készült. Pedro Sánchez szocialista miniszterelnök helyettese egy Falcon kisrepülőgéppel érkezett Valladolid városába egy klímakonferenciára, a repülőtérről páncélozott autók szállították a belvárosba, majd az egyikből kiszállva városi kerékpárra pattant, hogy a kamerák előtt „környezettudatosan” vonuljon be a tárgyalásra.

Az ökológiai átmenetért és a demográfiai kihívásért – vagyis a környezetvédelmi és migrációs ügyekért – felelős spanyol miniszter égbekiáltó képmutatása még a jelenleg kormányzó Szocialista Párt szimpatizánsai között is felháborodást okozott.

Helyi hírportálok beszámolói szerint Teresa Ribera vasárnap egy Falcon típusú kisrepülőgéppel érkezett a Madridtól 190 kilométerre északnyugatra fekvő Valladolid városába egy környezetvédelmi konferenciára.

A repülőtéren három Opel Insignia típusú, 2.2 literes turbódízel motorral felszerelt,

páncélozott kormányzati autó várta, amelyek fogyasztása (a nehéz szerkezet, a golyóálló üvegek és a bekapcsolt klíma miatt) a 30 litert is meghaladhatja száz kilométeren. Ezek szállították, illetve kísérték a miniszter asszonyt Valladolid belvárosába.

Az 54 éves Ribera – akit Pedro Sánchez miniszterelnök 2020-ban az egyik helyettesének is kinevezett – a konferenciának helyet adó hotel közelében megállította az autókonvojt,

kiszállt az Insigniából és látványosan felpattant egy city bike-ra (bérelhető városi kerékpár), sajtósai kíséretében így vonult be „környezettudatos” módon a konferencia helyszínére.

„Egy újabb videó, amely tökéletesen bemutatja a jelenlegi kormányt”

– írta a miniszter képmutató videóját a Twitteren megosztó ismert szatirikus politikai elemző, Froilán I de España („I. Spanyol Flórián”).

Forrás: hirado.hu