Ma elkél az esernyő, de fázni nem fogunk

Fotó: szon.hu

Időjárási szempontból nem szokványos nap a csütörtöki. Jelentős csapadékzóna halad át az országon kiadós esőzést, sok helyen zivatarokat hozva. A napi hőmérsékleti maximumok azonban egyes helyeken akár a 20 fokot is meghaladhatják.

Csütörtökön a reggeli órákban erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző eleinte sokfelé esővel, záporral, a front mentén és előterében zivatar sem kizárt. Több helyen jelentős mennyiség is eshet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

Az érkező hidegfront hatására előbb a Dél-Dunántúlon, majd napközben az ország középső részén, illetve délkeleten fordulhat elő az eső és zápor mellett zivatar is. A déli szelet a délkeleti területeken a kora délutáni órákig viharos lökések (60-75 kilométer/óra) is kísérhetik, majd a délutáni óráktól csillapodik a légmozgás.

(Forrás: met.hu)

Legnagyobb eséllyel a Kaposvár-Balassagyarmat és Baja-Ózd vonalak közötti területeken 10 mm-t, helyenként akár 20 mm-t megközelítő vagy meghaladó csapadékösszeg is lehetséges. Délkeleten a péntek reggelig lehulló csapadék mennyisége a 20 millimétert is meghaladhatja.

Délutántól északnyugat felől már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet, kisebb záporok még lehetnek, de egészen keletre szorul majd a csapadék. A déli, délkeleti szél több helyen megerősödik, délkeleten viharossá fokozódik.

(Forrás: met.hu)

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 23 fok között alakul, északkeleten ennél is hűvösebb lehet. Északnyugaton már a délelőtti órákban beállhat a maximum-hőmérséklet. Késő estére 5 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: hirado.hu