Losonczi János értesítése alapján: Több mint harmincezren keresték fel az idei Farmer Expót Debrecenben

fotó pixabay.com

Idén sok gyerek is ellátogatott szüleivel a vásárba, az ő érdeklődésüket az állatbemutatók mellett a leginkább a gigantikus méretű mezőgazdasági gépek váltották ki – mondta Vaszkó László vásárigazgató.

https://www.facebook.com/v11.0/plugins/like.php?action=like&app_id=296214504232593&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df3c795fbb83f5%26domain%3Dwww.dehir.hu%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.dehir.hu%252Ff36a346c0841d72%26relation%3Dparent.parent&container_width=0&href=https%3A%2F%2Fwww.dehir.hu%2Fdebrecen%2Ftobb-mint-harmincezren-kerestek-fel-az-idei-farmer-expot-debrecenben%2F2023%2F08%2F21%2F&layout=button_count&locale=hu_HU&sdk=joey&share=false&size=small&width= Négy nap alatt több mint harmincezren keresték fel a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán az idei Farmer Expót, amelyet Vaszkó László vásárigazgató az agrárágazat jövőjéről szóló beszélgetések és a kapcsolatépítés fórumának nevezett.

Vaszkó László a vásárzárást követően vasárnap este az MTI-nek elmondta: érzékelhető volt a termelői bizonytalanság a jövőt illetően, elsősorban amiatt, hogy nagy mennyiségű, olcsó ukrán gabona áraszthatja el az európai piacokat, ami kilátástalan helyzetbe hozhatja a magyar gazdákat.

A szakmai konferenciákon, kerekasztal-beszélgetéseken arról cseréltek véleményt a résztvevők, min kell változtatni, hogy versenyképesebb legyen a magyar mezőgazdaság, ne kerüljön veszélybe a gazdák megélhetése, a magyar emberek pedig hozzájuthassanak a jó minőségű magyar termékekhez – közölte a szakember.

Vaszkó László az ágazat jövőjébe vetett bizalom jeleként értékelte, hogy számos üzletkötés is létrejött az expón, elsősorban modern mezőgazdasági gépek találtak gazdára.

Hozzátette: nagy számban voltak jelen az expón külföldi – mások mellett szlovák, lengyel, cseh – szakemberek, akik a magyar gazdákkal keresték az együttműködést.

A szakmai tanácskozásokon a növénytermesztők körében megfogalmazódott az igény a rendszerezett tudásra, ugyanis, mint többen jelezték, átfogó, rendszerezett szaktanácsadás még nem elérhető Magyarországon – mondta a vásárigazgató.

Kitért arra, hogy az idei expón már megjelent az új generáció, amely a jövőben továbbviszi szülei mezőgazdasági vállalkozását, és megkezdődött a kapcsolatfelvétel a fiatal gazdák között.

Vaszkó László összegzésében sikeresnek nevezte az idei Farmer Expót, amelyen csaknem háromszáz kiállító jelent meg.

Beszámolt arról, hogy a közönségprogramok is telt házasok voltak. Idén sok gyerek is ellátogatott szüleivel a vásárba, az ő érdeklődésüket az állatbemutatók mellett a leginkább a gigantikus méretű mezőgazdasági gépek váltották ki, amelyekre fel is mászhattak – közölte a vásárigazgató.

Forrás: dehir.hu

https://www.dehir.hu/debrecen/tobb-mint-harmincezren-kerestek-fel-az-idei-farmer-expot-debrecenben/2023/08/21/