Losonczi János értesítése alapján: Önkéntesek is segítettek a hajdú-bihari tűzoltóknak a csütörtöki viharkárok felszámolásában

Fotó Kiss Zoltán

Kidőlt fák akadályozták a forgalmat több helyen is.  A Hajdú Speciális Kutató-Mentő egyesület és a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport tagjai is segítettek önkéntes tűzoltóként. Károkat okozott a vihar Hajdú-Bihar vármegye több településén, csütörtökön – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában. 

Balmazújvároson, a Szegfű utcában egy lehasadó faág villanyvezetéket szakított le, és egy parkoló autóra esett. Szintén parkoló autóra esett faágat távolítottak el a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a Kastélykert utcában is. Senki sem sérült meg az esetek során. 

Komádiban és Püspökladányban is szükség volt a tűzoltókra, mert nagy méretű faágak hasadtak le és fák dőltek ki a településeken. 

Fülöp külterületén három akácfa dőlt ki a szélben, telefonvezetéket is rongálva, Hajdúszoboszlón pedig a kerékpárút forgalmát veszélyeztette több letört fa ága. 

Debrecenben, a Benczúr Gyula utca és az Ady Endre út kereszteződésében egy fa egy virágárus bódéra, majd az útra dőlt, ezzel akadályozva a közlekedést. Debrecen egyik bevezető szakaszának forgalmát korlátozta egy tizenöt méteres fa, mert az az útra dőlt. A megyeszékhelyen többek között még a Nagyerdei körúton, a Salakos utcában, a Bölcs utcában és a Lőtér utcában is favágásra volt szükség a lehasadt ágak és kidőlt fák miatt.  Sok helyen a villanyvezetékek is rongálódtak, ezért a tűzoltók mellett az áramszolgáltató szakemberire is szükség volt. A hivatásos tűzoltók mellett a viharkárok felszámolásban a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület és a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport tagjai is dolgoztak önkéntes tűzoltóként.

Forrás: haon.hu

https://www.haon.hu/helyi-kek-hirek/2023/07/hajdu-bihar-tuzoltok-csutortoki-viharkarok-felszamolasa-osszefoglalozivatar-haon