Londoni médiaértesülések: megszületett a Brexit-megállapodás

A kép forrása: hu.wikipedia.org

Egybehangzó kedd esti londoni médiaértesülések szerint elkészült a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás szövegtervezete.

A BBC közszolgálati médiatársaság és a Sky News kereskedelmi hírtelevízió egyaránt úgy tudja, hogy egyelőre technikai megállapodás-tervezetről van szó, vagyis a Brexit-tárgyalásokat folytató szakértői küldöttségek jutottak egyezségre, de ezt Londonban és az Európai Unióban is politikai szinten jóvá kell hagyni. A BBC értesülései szerint a brit kormány tagjai még kedd este megkapták tanulmányozásra a tervezet szövegét, és Theresa May miniszterelnök szerdára soron kívüli kabinetülést hívott össze a tervezet megvitatására. (Forrás: MTI)

A Polgári Kisgazdák meg vannak arról győződve, hogy az egysége Európa léte Magyarország kiemelt érdeke. Az utolsó pillanatig reménykedünk abban, hogy Nagy-Britannia a józanész szavára hallgat. és megmarad az Unión belül. Ha mégis a Brexit következik be, akkor őrizzük meg a lehető legtöbb együttműködést. (KPE)