Litván jelentés – ez fájni fog azoknak, akik Oroszország katonai bukásában reménykednek

hirado.hu

Oroszországnak elegendő erőforrás áll a rendelkezésére ahhoz, hogy akár még két évig folytassa háborúját Ukrajnában – jelentette ki a litván katonai hírszerzés vezetője.

„Az Oroszország rendelkezésére álló erőforrások elegendőek ahhoz, hogy a jelenlegi ütemben még két évig folytassa a háborút” – szögezte le Elegijus Paulavicius vilniusi sajtótájékoztatóján, amelyen a hírszerzés éves jelentését ismertette.

Hozzátette, hogy ez a stratégiai tartalékokra, a felszerelésekre, a lőszerekre és a páncélozott járművekre egyaránt vonatkozik.

Úgy vélte: az, hogy Moszkva mennyi ideig képes háborút vívni, az orosz hadsereget támogató országoktól, Irántól és Észak-Koreától is függ.

Elegijus Paulavicius beszámolója szerint a jelentésben az is szerepel, hogy a litván hírszerzés úgy ítéli meg: Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenlegi kormányzatának a „legvalószínűbb alternatívája egy másik tekintélyelvű rezsim”.

Forrás: infostart.hu, MTI

https://infostart.hu/kulfold/2023/03/09/litvan-jelentes-ez-fajni-fog-azoknak-akik-oroszorszag-katonai-bukasaban-remenykednek