Lezárul a nyárias időszak

Viharos időjárást jelző felhők. A kép forrása: szeka.blog.hu
Viharos időjárást jelző felhők. A kép illusztráció. A kép forrása: szeka.blog.hu

Csütörtökön már több lesz fölöttünk a felhő. Eleinte csak helyenként, majd a közeledő hidegfront hatására délutántól elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – záporok, zivatarok kialakulhatnak, késő estétől északnyugaton pedig már több helyen várható zivatar. Sokfelé élénk, délen és a Tiszántúlon erős, zivatarok környezetében pedig viharos lehet a szél. Délután 25-31 fok várható.

Pénteken eleinte sokfelé, majd délután egyre inkább már csak keleten, délkeleten kell esőre, záporokra, zivatarokra számítani, északnyugat felől ekkor megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Élénk, többfelé erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Visszaesik a hőmérséklet, délután 19-27 fokra számíthatunk.

Szombaton keleten, északkeleten alakulhat ki elszórtan zápor, egy-egy zivatar, a legtöbb helyen újra napos idő ígérkezik. Többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szél várható, délután 20-25 fokos maximumokkal.

Vasárnap a napos időszakok mellett északkeleten és nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, ezeken a tájakon kisebb záporok is előfordulhatnak. Időnként még élénk lesz a szél. Hajnalban 6-13, délután 17-25 fok valószínű, északkeleten lesz hűvösebb. A jövő hét elején is marad az őszies idő, de csak kevés helyen fordulhat elő kisebb csapadék.
Kiadta: Időkép (ma 10:37)

Forrás: idokep.hu