Lesz forrás az új budapesti buszokra

jarmuipar.hu

A kormány 3,2 milliárd forintot biztosít Budapestnek 40 darab alacsonypadlós, Euro 6-os Mercedes Connecto autóbusz buszok vásárlására, és az ehhez szükséges forrásokat a főváros meg fogja kapni – közölte az atv.hu-val Fürjes Balázs fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

Kiemelte: a budapesti járműpark fejlesztése közös célja a fővárosnak és a kormánynak, jelenleg is érkeznek a kormány által biztosított uniós forrásokból az újabb alacsonypadlós CAF-villamosok Budapestre. A Népszava hétfői cikkére reagálva az államtitkár Twitter üzenetében előzőleg azt írta, a kormány állja a szavát, minden ezzel ellenkező információ „kamu”.
A témában megszólalt Vitézy Dávid a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója is, aki megosztotta Fürjes bejegyzését. Aláhúzta: ezekben a hetekben is érkeznek a kormány által biztosított uniós forrásokból az újabb alacsonypadlós CAF-villamosok Budapestre, meglesz a forrás az új buszokra, és terveik szerint a hév-vonalakon az 50 évnél is idősebb vonatokat is lecserélik.
A 444.hu-t a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs irodája arról tájékoztatta: „a támogatási szerződés megkötése folyamatban van, a Népszava cikkének állításai ezzel kapcsolatban tévesek.” Karácsony Gergely hétfő délután Facebook-oldalán is megerősítette, hogy a Népszavának nem volt igaza az ügyben. „Beszámolunk arról, amikor igazságtalanul pénzeket vonnak el tőlünk, de nem hallgatunk arról sem, amikor a kormánytól megkapjuk” – írta a főpolgármester.
ATV.HU, NAPI.HU, 444.HU