Lehet készülni a tavaszra, de azért vigyázni kell a mínuszokkal is

- A kép forrása: piacesprofit.hu

Néhol zárt lehet a felhőzet az ország déli felében a péntek délelőtti órákban, ám utána fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel.

Az ország déli felében gomolyfelhők képződhetnek, valamint jelentéktelen szitálás is előfordulhat. Helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 7 és 13 fok között alakul.

Késő estére mínusz 6 és plusz 3 fok között várható a hőmérséklet.

Péntek estétől az északnyugati megyékben felhős lesz az ég, a keleti országrész fölé északkelet felől vékony fátyolfelhők érkeznek, míg a középső megyékben derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem lesz, míg a keleti, északkeleti szél mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire mínusz 7 és plusz 2 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Front nem érkezik pénteken, de a fagyos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, valamint ingadozhat a vérnyomás, a nagy hőingás miatt pedig keringési problémák léphetnek fel. Emellett enyhe fejfájás és migrén is előfordulhat – írja az Időkép.

A legtöbb helyen kisüt a nap, ami viszont jó hatással lesz a hangulatra és a közérzetre, viszont melegen, rétegesen érdemes felöltözni, különben könnyen meg lehet fázni.

(Borítókép:  Nők babakocsikban lévő apróságokat levegőztetnek a kora tavaszi napsütésben a főváros XI. kerületében, a kelenföldi Bikás domb mellett kialakított pihenőpark sétaútján 2022. március 9-én.  Fotó:  Jászai Csaba / MTI)

Forrás: index.hu, bet