Legszebb perceink – kiállítás a Vigadóban

Fotó wikipedia.org

Kósa Klára keramikusművész, a népművészet mestere, az MMA akadémikusa tiszteletére Legszebb perceink címmel jubileumi kiállítás nyílt 2022. február 15-én a Vigadóban.

A művésznő nem hiú: 75. születésnapja alkalmából kívánja megajándékozni sok szép élménnyel a látogatókat.

Saját, és közvetlen munkatársa / unokahúga /, Kósa Judit művein kívül több mint hatvan /!/  művész válogatott alkotása tekinthető meg, a könyvkötőtől a bőrdíszművesig,a legkülönbözőbb mesterek, művészek alkotásai.

A jelen kis írás kereteit meghaladja, hogy az ünnepelt, és a szólásra emelkedő Juhász Judit, Popova Aleszja  és mások szavait ismertessem a megnyitó ünnepi műsorából.

Ami ennél is  nagyobb élményt jelentett, az Kósa Klára szakmai-emberi tárlatvezetése, visszaemlékezése, jövőbe tekintése volt.

Annyi szennynek, mocsoknak vagyunk mostanában elszenvedői, hogy mindenkinek őszintén ajánlom : tekintse meg a tiszta , magyar, keresztény gyökerű  művészet csodáit a Vigadóban, szerezzen magának pár szép, felemelő órát!

A két szinten elhelyezkedő tárlat április végéig, minden nap 10-től 19 óráig ingyenesen és szabadon látogatható!

Egyébként szégyenkezve kellett megállapítanom: olyan sokszor és a legkülönbözőbb

témakörökben rendeznek kiállítást a Vigadóban, bizony gyakrabban kellene felkeresni ezt a gyönyörű épületet, melynek falai között mindenki megnyugvást, töltődést találhat!

Dr. Bakos Zoltán