Légi járőrök vigyázzák a térség biztonságát

Fotó: szon.hu

Kállósemjén – Mint ismeretes, az idén január közepén egy ukrán felségjelzésű, AN-2-es szállító repülőgép landolt Kállósemjén külterületén, tizenegy migránssal a fedélzetén. – Az illegális bevándorlók a település centruma felé vették az útjukat, a rendőrök végül a helyi görögkatolikus templom kertjében fogták el őket – elevenítette fel a történteket dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő.

Fotó: szon.hu

Lépések a légtér védelmében

Hozzátette: a történtek nagy riadalmat keltettek a településen, sőt a térségben élők körében is. A Kállósemjénben, Kislétán, Nagykállóban, Biriben, Balkányban, Pócspetriben, Magyon és Máriapócson élők okkal tartottak attól, hogy újabb „betolakodók” érkezhetnek a magasból, ezért a térség képviselője és a települések polgármesterei azt kérték a belügyminisztériumtól – sikerrel –, hogy a légtér védelmében is tegyen lépéseket.

Rendszeresen felbukkan majd

– Szerdán 16 óra körül Kállósemjén külterülete felett megjelent az a rendőrségi helikopter, amely ezentúl rendszeres légi járőrözést tart majd a térségben, növelve a lakosok biztonságérzetét – újságolta elégedetten lapunknak Belicza László, Kállósemjén polgármestere, aki – számos településvezető társaságában – tegnap maga is szemtanúja volt a rendőrségi helikopter megérkezésének.

– Megnyugtató a tudat, hogy gyakran felbukkan majd a térség egén – mutatott a víztorony mellett elhaladó légi járműre.

Aránylag alacsonyan szállt a gép, amely szükség esetén képes leszorítani, földre kényszeríteni az olyan „migránstaxikat”, amelyekből egy az év elején Kállósemjén külterületén is megjelent.

(szon.hu, PI)