Lázár János Makón vette át megbízólevelét

Fotó: Délmagyar, Szabó Imre

A régi-új honatya családjával együtt érkezett.

– Ugyanazt üzenem a drukkereimnek és az ellendrukkereimnek, csak más előjellel: a választóknak hála visszatértem, maradok és küzdök tovább! – mondta csütörtök délután a makói városháza zsúfolásig megtelt dísztermében Lázár János (képünkön), miután parlamenti képviselői megbízólevelét a választási bizottság elnökétől, Feketéné Szemző Margittól átvette. A régi-új honatya családjával együtt érkezett. Az ünnepséget – mint mondta – azért nem Hódmezővásárhelyen tartották, mert ezzel szerette volna megköszönni a makói, Makó térségi választók kitüntető bizalmát, nagyarányú támogatását. Ám hangsúlyozta azt is, hogy mindenkinek a képviselője akar lenni.

Lázár az elkövetkező négy évről azt mondta, 8 évi fővárosi politizálás után minden értelemben vissza akar térni a szülőföldjéhez, és hogy ez lesz politikai pályafutásának egyik legfontosabb fejezete. A politika lényege ugyanis most szerte Európában, de Amerikában is vidéken dől el: történelmi tetteket csak azok a politikai erők tudnak elérni, amelyek mögött ott áll a vidék.

Mint fogalmazott, a nagypolitika erejét akarja elhozni a Dél-Alföldre, és a Dél-Alföld hangját elvinni Budapestre, Brüsszelbe. Arról is beszélt, hogy az előző két ciklusban Magyarország közelebb került a polgárosodáshoz, a vidék a felemelkedéséhez. Most ebben a munkában nagyobb fokozatra kell kapcsolni, és ehhez szövetséget ajánl mindenkinek, különösen a fiataloknak.

(delmagyar.hu, Szabó Imre, Fotó: Szabó Imre)

Kozák István tanár, Makó: Dr. Lázár János megválasztott országgyűlési képviselőnek nagy örömmel gratulálunk a Csongrád megye 4-es számú választókerületben elért kiváló választási eredményéhez. Nagyon fontos a vidékfejlesztés ügye. Magyarország szorgalmas lakossága semmivel sem tehetségtelenebb, mint jó néhány, tőlünk nyugatabbra, vagy északabbra élő nép. Most kizárólag rajtunk múlik az, hogy folytatni tudjuk-e a 2010 óta folyamatosan tartó felemelkedést. Április 8-án a magyarok döntöttek. Nem kérnek a Magyarországot 2010 tavaszára a szakadék szélére sodródó bal-liberális politikából. 2018 után a vidéki Magyarországon a sor, hogy megmutassa, hogy mit tud szellemi, erkölcsi és gazdasági téren. Mit tud kihozni a három legfontosabb hazai erőforrásból, azaz az emberek tudásából és kreativitásából, a termőföldből és az édesvíz-készleteinkből. Lázár János a szűkebb hazájában, Csongrád megyében most ennek a munkának állt ismét az élére.  Lázár Jánosnak nagyon jó egészséget, jó munkabírást és sok sikert kívánnak a Polgári Kisgazdák is. (KPE)