Lázár János: Egy jogerős bírósági ítélet végrehajtása vagy nem végrehajtása komoly következményekkel járó dolog

Fotó forrása: Lázár János Facebook oldala
Magam, mint a honlap olvasója, azt javaslom kisgazda társaimnak, hogy saját részünkről is vonjuk le a tapasztalatokat, mind az önkormányzati választásról, mind a Dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő választásról. Szükségesnek tartanánk többen kisgazda társaimmal, hogy a KPE saját elképzeléseit az eddigieknél határozottabban érvényesítse. (Polgári Kisgazda)

Lázár János volt kancelláriaminiszter a Spirit FM Keljfel Jancsi! című műsorában a gyöngyöspatai kártérítés-ügy kapcsán úgy értékelt: egy jogerős bírósági ítélet végrehajtása vagy nem végrehajtása komoly következményekkel járó dolog. Mindenkinek üzen az, hogy egy kormány végrehajtja-e a bírósági ítéletet vagy sem – fogalmazott a politikus, aki szerint óriási dilemma, hogy melyik a fontosabb érdek, a bírósági ítélet betartása vagy a társadalmi igazságosság elve. Hogy hol húzódik a jogállam határa, azt felelte: például a jogerős bírósági ítélet végrehajtásánál.

Az önkormányzati választás eredménye szerinte finoman fogalmazva is „megfontolást igényelne”. Szerinte elsősorban a fideszes szavazók üzentek hogy változzanak, máskülönben elveszítik az ő szavazataikat. Mint mondta, elég monolitikus a Fidesz belső vitakultúrája, ő azonban ragaszkodik a véleménye elmondásához. Szerinte azzal tesz jót, ha felhívja a figyelmet a kockázatokra, és a Fidesz vezetői jobban járnak azzal, ha most szembesülnek ezekkel, minthogy 2022-ben a „választási vereségen zokogjanak”.

ATV.HU