Lázár János: A Ménesbirtok menedzsmentje elvesztette a realitásérzékét

MTI Fotó: Rosta Tibor

Nem az egyetlen hely a ménesbirtok, ahol baj van az arányérzékkel. Itt az ideje, hogy a kikövezett főterek mellett például Mezőtúron a város közepén a még mindig földes Jázmin utca, ha nem is díszburkolatot, de járható utat kapjon. Ez csak egy példa, úgy gondolom, kigazda társaim valamennyien ismernek hasonlót. TKB

Több orgánum is arról számolt be, hogy a Közbeszerzési Értesítő alapján 4 csillagos, 90 szobás szálló, VIP páholyos prémium lovarda és sok egyéb mellett golfpálya építésére írt ki pályázatot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. Lázár János titkársága szerint azonban Lázár csak a sajtóból szerzett tudomást a fényűző tervekről, és rendesen fel is háborodott rajta, a politikus úgy érzi, hogy a menedzsment teljesen elveszítette a realitásérzékét, a fideszes képviselő azt ígérte, hogy az ügynek személyi konzekvenciái lesznek, és visszavonják a pályázati kiírásokat is.

Nem sokkal Lázár nyilatkozatának megjelenése után a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. menedzsmentje azt tudatta: „a menedzsment Lázár János kormánybiztos utasítására visszavonja az elektronikus közbeszerzési rendszerben 2019.05.28-án EKR000530842019 számon megjelent, 800 millió forintos keretösszeggel meghirdetett tervezési feladatokra irányuló közbeszerzési eljárását.”

24.HU, HVG.HU