Lázár János: a gáz- és távhő hálózatok nélküli településeken is érvényesítené a kormány a téli rezsicsökkentést

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: mintegy 300 település lehet, ahol nincs ilyen hálózat, az ott élő lakosság támogatásáról a következő napokban döntenek.

Lázár János szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, a kormány vizsgálja, hogyan tudja érvényesíteni a téli rezsicsökkentést azokon a településeken, ahol nincs kiépítve gáz- vagy távhő hálózat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: mintegy 300 település lehet, ahol nincs ilyen hálózat, az ott élő lakosság támogatásáról a következő napokban döntenek. Hozzátette: az érintettek nem feltétlenül tűzifával fűtenek, háztartásonként eltérnek a módok.

Jelezte azt is, hogy a korábban bejelentett téli rezsicsökkentés – amely 12 ezer forint jóváírással jár – mintegy 3 millió 400 ezer lakást érinthet, amiből 5-600 ezer távfűtött, ugyanakkor van átfedés, mert ezek között is van, ahol gázt is használnak, például főzéshez.

Mint ismertette, a kormány áttekintette a gazdasági adatokat is, megállapítva, hogy 25 éve nem voltak ilyen jók a foglalkoztatási adatok, mint az idei első negyedévben, a tavalyinál még nagyobb mértékben nőttek a reálbérek, a GKI konjunktúra indexe pozitív kilátásokat igazol vissza és a bizalmi index is régen volt ilyen jó állapotban.

(delmagyar.hu)