László Imre: Életem legszerencsétlenebb kiejelentése volt Hitlerrel példálózni

FORRÁS MTI, KOVÁCS ATTILA

László Imre, Újbuda polgármestere az ATV Start műsorában arról beszélt, hogy csak ellenpontként szerette volna felhozni Hitler munkásságát, hogy milyen más lehetne a róla alkotott kép, ha csupán az érem egyik oldalát nézzük. A DK politikusa visszautasította, hogy dicsőítette volna Hitlert.

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester a Hír TV Híradójának elmondta: elfogadhatatlannak tartja párttársa megnyilvánulását és egyetlen szavával sem ért egyet. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője szerint ezt nem lehet „ejnye-bejnyével” letudni, felelősségvállalást követel.

A Mazsihisz elfogadja László Imre bocsánatkérését, egyúttal meghívják őt, és a főváros bármelyik polgármesterét egy közös dachaui zarándokútra – írta a szervezet a Mandiner megkeresésére.

A PestiSrácok.hu eközben arra hívja fel a figyelmet: László Imre a Heti TV reggeli műsorában arról beszélt, hogy Josef Mengeléről akartak elnevezni egy közterületet a 11. kerületben. A műsorvezető visszakérdezésére kiderült, hogy a DK-s politikus nem Mengelére, az auschwitzi haláltábor orvosára, hanem Nelson Mandelára gondolt. László Imre szerint a két név nagyon hasonlít egymásra. A lap arról is ír, László Imre a Parlament és a DK honlapján is elérhető életrajzában a Newport University Econovum Akadémia PhD képzését úgy tüntette fel, hogy az azt sugallja, az újbudai polgármester PhDfokozattal rendelkezik, holott ez nem igaz. Az akadémia honlapján ugyanis az olvasható, hogy a képzés nem használható a bolognai rendszer diplomájaként, vagy tudományos phd-fokozataként.

ORIGO.HU, MANDINER.HU