KSH: 5,6 százalékkal csökkent az ipari termelés/ A vendégéjszakák száma márciusban 64,6 százalékkal csökkent

Fotó uzletem.hu

A koronavírus járvány eddigi hatása a magyar gazdaságra még az elviselhetőség határán belül van. A magyar gazdaság az elmúlt években megszerzett ütőképességével azt a reményt adja, hogy a járványt nagyobb megrázkódtatás nélkül, jó szervezéssel és főként az emberek elkötelezett munkájával biztonsággal élhetjük túl. (kpe)

Márciusban 5,6 százalékkal lett kevesebb az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a termelés 10,0 százalékkal csökkent – közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző hónaphoz képest szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás márciusban 10,4 százalékkal lett kevesebb.

MTI

A vendégéjszakák száma márciusban 64,6 százalékkal csökkent

Márciusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 68,1 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltöttek 61,0 százalékkal lett kevesebb az előző év azonos időszakához képest, együttesen 64,6 százalékkal csökkent a forgalom – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A külföldi vendégek száma 73,6 százalékkal, a belföldieké

63,5 százalékkal csökkent, összesen 68,3 százalékkal kevesebb vendég éjszakázott a szálláshelyeken.

MTI,