Közösen szeretne még több turistát idecsábítani Békéscsaba és Gyula

Gyula és Békéscsaba egy közös turisztikai programmal, turisztikai desztinációként erősítené a térség turisztikáját – hangozott el azon a rendezvényen, melyet a város a Csaba-Park fesztiválhelyszín komplex fejlesztése című projekt kapcsán tartott szerdán a Csaba-Park épületében.

Hanó Miklós, a Kisgazda Polgári egyesület Országos Elnökségének a tagja, Békés megye Polgári kisgazdáinak az elnöke, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere.A kép forrása: behír.hu

A megjelenteket Hanó Miklós alpolgármester köszöntötte. Elmondta, a települések együttműködése kettős céllal bír: egyrészt azt szeretnék, hogy minél több turista érkezzen a városokba, másfelől, az idelátogatóknak kívánnak minél több lehetőséget teremteni. Emlékeztetett, hogy a Csaba-Park első ütemének megvalósításakor is ezen szempontokat tartották szem előtt.

Dr. Görgényi Ernő polgármester. – A kép forrása: gyulaihirlap.hu

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere azt mondta, a városnak stratégiája, hogy igyekeznek együttműködni azokkal a közeli településekkel, ahol van turisztikai látnivaló. Ez mindkét félnek jó és érdeke. A gyulaikanak azért jó, mert a vendégeknek újabb látnivalókat tudnak felkínálni, így tovább maradnak a városban, és gazdagabb élményekkel térnek haza. És jó a partnertelepülésnek is, hiszen a fürdővárosban tavaly 581 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták.

Balról jobbra haladva: Herczeg Tamás; Hanó Miklós és Ferenczi Attila. – A kép forrása: hir6.hu

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő Békéscsaba szerepét mutatta be a formálódó Gyula-Békéscsabai turisztikai desztinációban. Majd kitért arra, hogy az együttműködésben, turisztikai programban több feladat vár az érintettekre: a fenntarthatóságot figyelem előtt tartva attrakciókat hoznak létre, ezen fejlesztések célja a meglévő adottságok minőségéi javítása, valamint fontos elem a térségi szemlélet kialakítása is. (Forrás: beol.hu, Nagy-Laczkó Viktória)