Közös európai uniós minimálbérről és nyugdíjrendszerről is szó lesz Frans Timmermans pénteki munkavacsoráján

Fotó: Shutterstock

A Magyarországi minmálbér és nyugdíj-rendszer méltányos szabályozása nem a baloldal kiváltsága, ezen a téren a kormány gazdasági lehetőségeinkhez mérten eddig is mindent megtett, folyamatosan gondoskodik arról, hogy a nyugdíjak ne csökkenjenek, a minimálbér emelkedjen. (kpe)

Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma a Varga Mihály pénzügyminiszternek küldött levélben az érdekegyeztető fórumok átalakítására és megújítására tett javaslatot – írja a szakszervezetek közleménye nyomán a Népszava. Az érdekvédelmi szervezetek azt szeretnék, hogy felálljon egy olyan új, a munka világát érintő általános érdekegyeztető fórum, ahol a versenyszférát és a közszférát együttesen és általánosan érintő kérdések kerülnek megtárgyalásra. Javasolják, hogy a munka törvénykönyvének átfogó felülvizsgálatát mihamarabb közösen kezdjék meg a szakszervetek és a kormány képviselői.

Közös európai uniós minimálbérről, nyugdíjrendszerről és egyéb, a tagállamok hatáskörébe tartozó témákról egyeztet a pénteki munkavacsoráján Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocialista alelnöke a hazai szakszervezetekkel – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a hazai érdekképviseletek többsége nem megy el a találkozóra, így csak a baloldalhoz köthető Magyar Szakszervezeti Szövetség és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés vezetői vehetnek részt a találkozón. NEPSZAVA.HU, MAGYAR NEMZET