Közép-Európa országainak az együttműködéséről

A mozgótábor résztvevői az Országházban. - A kép forrása: orintpress.hu
A közép-európai együttműködés jegyében a magyar miniszterelnök-helyettes és a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a napokban kifejtette: a Magyar Kormány kiemelten foglalkozik a határon túli nemzettársakkal, és elkötelezett az irányukba – mondta Szilágyi Péter nemzetpolitikai helyettes államtitkár pénteken a Parlamentben, ahol a 25. Magyarságismereti Mozgótábor résztvevőit köszöntötte.
Az Európai Unió akkor lesz újra erős, ha tiszteletben tartja a különböző nemzeti álláspontokat és támogatja a tagállamokat – fejtette ki az Schmitt Pál Péter az európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár. Mint elmondta: Magyarország egy erős Európai Uniót szeretne, ez azonban nem lehetséges erős tagállamok és erős Közép-Európa nélkül – hangsúlyozta Schmitt Pál Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára július 2-án az Antall József Nyári Egyetem 2018-as budapesti nyitóünnepségen. (Forrás: miniszterelnokseg.hu)
Bakos István a Kisgazda Polgári Egyesület Békés Megyei Szervezetének a megyei elnökségi tagja, a Békés megye 4-es számú választókerület Polgári Kisgazda megbízottja: mi a mostani országhatár közelében lakunk. Nekünk nagyon fontosak a határokon átívelő, régiók közötti, azaz az inter-regiolnális (interreg) gazdasági és kulturális kapcsolatok. Jól emlékezünk még azokra a Gyurcsány-Bajnai féle időkre, amikor mezőgazdasági idénymunkákra magyar munkanélküliek jártak át dolgozni Romániába. Azóta a világ nagyot fordult. Most Romániából áramlik a munkaerő Magyarországra. (KPE)