Közel hétszáz illegális migránst tartóztattak fel a hatóságok egy nap alatt

Forrás police.hu

A déli határt állandó nyomás alatt tartják a migránsok. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 4-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 333 határsértőt tartóztattak fel és 342 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 52 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Zsana, Hercegszántó, Kunbaja és Kecskemét közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 47 esetben összesen 228 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Öttömös és Szatymaz közigazgatási területén.

Mezőkovácsházán 1, Budapesten 6, Tatán 21, Inárcson 13, Pinkaszentmihály külterületén 12 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 342 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 6 esetben 85 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 10 esetben 257 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 6, közokirat-hamisítás miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Forrás: hirado.hu