Kövér László: Szent István-i hagyatékunk támadás alatt áll

Fotó Éberling András

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon, a Szentkirály és Szentistván nevű települések Szent Király Szövetségének találkozóján elmondta: a rendszerváltoztatás kezdete óta nem tapasztalt módon támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték: a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás.

A házelnök szerint a 21. században az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az országát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni. Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségeitől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, kiforgatják önazonosságából – fejtette ki Kövér László. Hozzátette: még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán reagált Kövér László beszédére és felszólította a házelnököt, hogy „ne arról elmélkedjen, hogy fiú-e vagy lány, hanem küldjön segítséget a magyar kormány a görög erdőtüzek megfékezésére.”

MTI