Kövér László: Óriási erők fognak megmozdulni, hogy a választásokat kívülről manipulálják

Fotó: Éberling András

Arra kell felkészülni, hogy Brüsszelből és a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék – mondta Kövér László házelnök a Hír TV Bayer Show című műsorában.

„Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról. És nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz” – mondta Kövér, aki szerint „mindent, a szó szoros értelmében mindent, meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni”, el fognak követni annak érdekében, hogy a kormányt megbuktassák. Arra a kérdésre, hogy mit szól a közvélemény-kutatásokhoz, amelyek szerint az egyesült ellenzék legyőzné a Fideszt, Kövér László azt mondta, az ő méréseik mást mutatnak, de ettől még nem gondolják, hogy sétagalopp lesz a választás.

„Az Országgyűlés házmestere azt mondta, hogy itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról. Láttuk már eddig is. A magyarosított ukrán szavazókkal, a határon túliak levélszavazatával, a Nyugaton elő magyarok szavazásának megnehezítésével. Csaltatok! Tudjuk! És azt is tudjuk, hogy 2022-ben is erre készültök. De ott leszünk! Mi, az egyesült demokrata többség! És elkapunk majd benneteket!” – írta Vadai Ágnes, a DK alelnöke Facebook-posztjában Kövér László mondataira reagálva. Rónai Sándor, a DK EP-képviselője szerint Kövér László teljesen szétesett, az ország pedig az unió perifériájára sodródott – számol be az ATV Híradó. Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese pedig úgy fogalmazott: a házelnök nyilatkozata háborús uszítás minősített esete is lehetne, azonban ez a háború csak Kövér László fejében zajlik. Brenner Koloman jobbikos képviselő érdekes felvetésnek tartja Kövér aggodalmát a választások tisztességessége miatt, miközben úgy tartják: a Fidesz erőfölényben van az ellenzéki összefogással szemben. Orosz Anna, a Momentum alelnöke Facebook-oldalán azt írta: az Országgyűlés elnöke azért beszél ilyen „butaságokat”, mert fél a vereségtől. Szél Bernadett ellenzéki parlamenti képviselő szintén a Facebookon úgy reagált: „a Fidesz a bukott Trump kottájából játszva jó előre elkezdte ugyanazt szajkózni, mint a leszerepelt Twitter-elnök.

444.HU, ATV.HU, MANDINER.HU, ATV ESTI HÍRADÓ