Kövér László: Isten, haza és család nélkül nem megy

Fotó: Derencsényi István

Kiölnék belőlünk az Istent, s ez ellen most a politikának is tennie kell.

Három szó volt, ami meghatározta a politika lényegét: Isten, haza, család. Mindezt ma a politika tőlünk el akarja venni – mondta Kövér László az ECHO TV Bayer show című műsorában.

Az Országgyűlés elnöke hozzátette: Ha megnézzük azt, hogy Londonban 2001 óta ötszáz keresztény templomot zártak be érdeklődés hiánya okán, tehát nem valamilyen ateista vagy fundamentalista terror miatt. Ezzel párhuzamosan 423 mecset nyílt. Egyes jóslatok szerint 2020-ra az imádkozó, templomba járó keresztények száma Londonban és a mecsetbe járó muzulmánok száma hasonló lesz, 820-830 ezer, az életkor viszont nagyon különböző.

Az a törekvés, hogy kiöljék belőlünk az Istent, sőt egyfajta fenyegetettségként, intoleranciaként állítsák be, hogyha nem vagy hajlandó feladni ezt az identitásodat, ez egy olyan végkifejlet amitől nehéz lesz visszamenni. Ez pedig Magyarországot sem kerüli el. Azonban bizonyos esetekben van még visszaút, mert egy felmérés szerint a magyar lakosság 80 százaléka fontosnak tartja a keresztény kultúra gyökereinek megtartását.

Újabb szintet kell lépni a politikában a 2002-eshez képest. Akkor alakult ki a polgári választóközösség mentális közösség értelmében. Rájöttünk, több kell a politikához, a demokráciához, mint hogy négyévente eltaláljuk a helyes választ. Ott kell lenni az utcán, ha kell vagy mások ajtajánál baráti beszélgetésekben. Adja a jó Isten, hogy a következő választást sikeresen abszolváljuk. Utána nemcsak a politikai munkát kell folytatni, hanem ennek a közösségnek tudatosítani kell azt a szerepét, az abban rejlő felelősségét, fontosságát, hogy egy mentális fordulat nélkül az ország nem fogja túlélni ezt a századot – magyarázta az Országgyűlés elnöke.

(ECHO TV)