Kövér László a svéd NATO-csatlakozásról: Nem biztos, hogy nekünk meg kell szavazni

Fotó Illyés Tibor, MTI

A házelnök kifejtette, miért nem kell a svéd NATO-csatlakozást ratifikálni.

A közelmúltban bejárta a nyilvánosságot a hír, miszerint a a svéd iskolásoknak készítettek videót, amiben arról értekeznek, hogy Magyarországon hanyatlik a demokrácia. Kövér László házelnök erről és a svéd NATO-csatlakozásról is kifejtette a véleményét a vasárnap esti Bayer show-ban

A svédek csatlakozási szándékával kapcsolatban a házelnök kijelentette: nem biztos, hogy nekünk meg kell szavazni”.

„Nem hiszem, hogy nekünk egy olyan, idézőjelbe tett szövetségesre szükségünk van, amelyik a saját hazájára is köp, nemhogy ránk” – tette hozzá a házelnök.

Kövér szerint a svédek „nem a hazájukat akarják megvédeni, hanem a politikai elitjüket – amelyik része annak a globális maffiának, amelyiknek az európai nemzetállamok vezetőinek a nagy része hasonlóképpen alkotó eleme – belevitte őket egy olyan kalandba”, aminek nem látható egyelőre a vége. Ez sok mindenről szól, csak nem Svédország biztonságáról – tette hozzá.

Kövér László mindezt az európai politikai elitek, főleg a baloldali rész mély züllésének látja. 

„Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kisfilm tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén.”

A házelnök arról is beszélt a politikai elitek kapcsán, hogy ma már a magyarországi baloldalon – nézve a kontraszelekció lefelé tartó spirálgörbéjét –, nincs épeszű ember, aki vállalna ott vezető szerepet – hangoztatta.

Magyarország jobbik fele tart minket 13 éve a kormányrúdnál” – mondta Kövér László a Bayer show-ban.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/belfold/2023/09/kover-laszlo-a-sved-nato-csatlakozasrol-nem-biztos-hogy-nekunk-meg-kell-szavazni