Kovács Zoltán: Brüsszel megváltoztatná a szigorú magyar bevándorlási intézkedéseket

Fotó: lokal.hu

A bevándorláspárti brüsszeli bürokrácia és a Soros György által finanszírozott szervezetek mindent elkövetnek azért, hogy megváltoztassák a szigorú magyar bevándorlási intézkedéseket – hangoztatta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a kormány Facebookoldalán. Kovács Zoltán emlékeztetett, szerdán Vera Jourová, az Európai Bizottság egyik alelnöke azt mondta, hogy a mostani nemzeti konzultáció utolsó kérdése, ami a migrációval foglalkozik, nem igaz. Kovács Zoltán jelezte, hogy a bizottság jelenleg is három kötelezettségszegési eljárást folytat Magyarország ellen, aminek a célja teljesen egyértelmű: fel akarja lazítani, meg akarja változtatni a szigorú magyarországi bevándorlási politikát és intézkedéseket.

A betelepítési kvóta ötlete egy olyan gyomnövényhez hasonlítható, amit egész egyszerűen nem sikerül kiirtani, újra meg újra felüti a fejét – mondta a Magyar Nemzetnek Hidvéghi Balázs. Věra Jourová nyugodtan végigolvashatja a nemzeti konzultáció kérdéssorát. Véleményünk szerint ez egy sikeres demokratikus eszköz az emberek véleményének megismeréséhez, és ahhoz, hogy a döntéseinket erre alapozva hozhassuk meg – mondta a Fidesz EP-képviselője, aki azt is elárulta: pár napja az Európai Néppártnak is elküldték a kérdéssor angol nyelvű fordítását.

A kötelező át- és betelepítési kvóta kérdése továbbra is napirenden van Brüsszelben – közölte a FideszKDNP európai parlamenti (EP) delegációvezetője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott felvételen. Deutsch Tamás hozzátette: ez egyet jelent azzal, hogy Brüsszel a magyar alkotmányos keretek megváltoztatásán munkálkodik. Leszögezte: nem a nemzeti konzultáció kérdése, hanem a brüsszeli bizottság alelnökének állítása álhír. A kötelező át- és betelepítési kvóta intézményéről akarnak Brüsszelben uniós jogszabályt elfogadni, és ezzel arra akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy változtassa meg a jövőbeli uniós jogszabállyal ellentétes magyar rendelkezéseket, beleértve az alaptörvényt is. Hozzátette: ehhez a törekvéshez asszisztál a Momentum liberális pártcsaládja, amely „gyakorlatilag a Soros-tervet” tette programja részévé.

A népszavazások vagy nemzeti konzultációk lebonyolítása a tagállamok hatáskörébe tartozik. Közelről figyeljük a magyarországi eseményeket. Ahogy Věra Jourová alelnök tegnap kifejtette, fontos, hogy a tényeket ismertessük. Sem az Európai Bizottság, sem pedig az Európai Unió nem kéri Magyarországot arra, hogy megváltoztassa az alaptörvényét – reagált az Európai Bizottság a Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy pontosan milyen következménye lehet annak, hogy Věra Jourová alelnök szerint „fake news” a hazai nemzeti konzultáció egyik kérdése MTI, MAGYARNEMZET.HU