Kósz Zoltán: Nincs takargatnivalónk, soha egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz / 24.hu: Felderítési szakaszban van a két vízilabdázó ügye

Fotó: origo.hu

Nincs takargatnivalónk, soha egy ujjal sem nyúltunk a kislányhoz – szögezte le a Blikknek adott interjújában Kósz Zoltán, akit társával, Petőváry Zsolttal együtt sportklubjuk egykori tanítványa nemi erőszakkal vádolt meg. A most 13 éves kislányt a sportember ötéves korától ismeri, a családjából más is lejárt az uszodába, így hosszú ideje kapcsolatban állt velük. A lány szüleivel jó viszonyt ápoltam – közölte a vízilabdázó, hozzátéve ugyanakkor: „Sem én, sem Zsolt nem edzettük őt.” Hangsúlyozta: a kislánnyal az uszodában nem volt semmi gond, „amíg családi problémák nem jelentkeztek náluk. Aztán kiderült, hogy volt egy botlása, amiből rendőrségi ügy is lett. Mi azonban ekkor sem küldtük el az egyesülettől.” Az interjúból kiderült, hogy a kislány előbb Petőváry Zsoltot vádolta nemi erőszakkal, édesanyja azonban nem fogadta el, hogy pszichológus vizsgálja meg a gyereket, februárban pedig már Kósz Zoltán neve is erőszaktevőként merült fel. Kósz megjegyezte: ekkoriban beszéltek a család egyik barátjával is, aki súlyos következményeket helyezett számukra kilátásba, azóta azonban senki nem kereste meg őket, a sajtóból tudták meg, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt nyomozás indult. „Mi állunk minden vizsgálat elébe, ha kell, a poligráftól kezdve a szembesítésig, mindent vállalunk” – hangoztatta a sportoló. Kósz az ATV Híradójának is nyilatkozott; arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy esetleg valami sértettség áll az egész ügy mögött, úgy felelt: „Szerintem nem, de hát nem vagyunk egyformák, bármi elképzelhető.”

Petőváry Zsolt ügyvédje, Gatter László az Indexnek úgy fogalmazott: a két vízilabdázó „nincsen meggyanúsítva. Hivatalosan nem is lehetnek gyanúsítottak, amíg nem kaptak idézést a rendőrségtől.” Az ügyvéd tájékoztatása szerint hétfőn lefolytatták a kislány orvosi és pszichológiai vizsgálatát, ennek eredményei döntően befolyásolják majd szerinte a nyomozó hatóság következő lépését. Petőváry Zsolt lánya, Petőváry Panni a Facebookon azt írta: két ártatlan ember becsületét sározzák be, akiket a legdurvább vádakkal gyanúsítanak. A posztban azt is kifejti, hogy a két érintett sportegyesület-működtető, akiket valakik be akarnak mocskolni önérdekük, céljaik elérése végett. „Mindezt egy gyengeelméjű, problémás lány vulgáris fantázialevelére alapozva” – közölte Petőváry Panni, aki biztos benne, hogy ki fog derülni az igazság, és „remélhetőleg arra is ugyanekkora lesz az érdeklődés”.

„Az ügy körülményeit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozásban vizsgálja” – közölte a 24.hu megkeresésére András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bár a rendőrség részleteket nem árult el, más forrásból viszont a 24.hu úgy értesült, hogy felderítési szakban van az ügy.

24.HU, ORIGO.HU, INDEX.HU, ZOOM.HU, BLIKK.HU, ATV.HU, ATV – ESTI HÍRADÓ, TV2 – TÉNYEK, medianezo.hu