Kósa Lajos: A balkáni útvonalon jelenleg is 70 ezer migráns van

Migrás-áradat. - A kép illusztráció. - A kép forrása: lokal.hu

A balkáni migránstömeg és a „Soros-expressz” is a bevándorláspártiak főpróbája
Az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon jelenleg 70 ezer ember tartózkodik – hívta fel a figyelmet az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának az elnöke

Kósa Lajos emlékeztetett, hogy október 24-én a bosnyák-horvát határon, Bihacnál „több ezer illegális határátlépő migráns próbálta meg erőszakkal áttörni a horvát határt”, de feltartóztatták őket a horvát rendőrök. Szerinte „ugyanaz a forgatókönyv,
(…) ugyanazok a finanszírozók, ugyanazok a nemzetközi szervezetek” állnak emögött, mint 2015-ben Röszkénél, amikor bevándorlók megpróbáltak áttörni a határon. A bevándorláspárti erők főpróbájának minősítette a balkáni migránstömeget és a „Soros-expressznek” nevezett, Közép-Amerikából az Egyesült Államok felé menetelőket a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője tegnapi sajtótájékoztatóján.
Hollik István közlése szerint a „Soros-hálózat” és a vele szövetséges politikai erők ezzel is arra törekednek, hogy a migráció legálissá, automatikussá váljék és a nemzetállamok mondjanak le a határvédelem jogáról. A kormánypárti
politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a „Soros-hálózat” nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is intenzíven dolgozik a migránsok betelepítésén. (Forrás: MTI)