Környezetünk biztonságos a baleseti sürgősségi ellátásban is – ÁEEK: Nem volt zavar a fővárosban a traumatológiai betegek ellátásában

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a hvg.hu érdeklődésére azt közölte: álhírek jelentek meg a fővárosi sürgősségi ellátásról, a rendszer a hétvégén is tökéletesen működött. „A Honvédkórház a sokszorosan sérült és/vagy gerincsérült betegek ügyeleti és akut ellátásában kért segítséget a hétvégén.

Mivel ilyen esetekben a szolgáltatók rendszer-szerűen helyettesítik egymást, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ más helyettesítő intézményeket jelölt ki. Így a hétvégén nem volt zavar a fővárosban a traumatológiai betegek ellátásában, hiszen több helyettesítő kórház is fogadta őket szükség esetén” – írták. – Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság MSZP-s elnöke szerint, miután Budapest négy sürgősségi centrumából háromban nem tudtak súlyos, többszörösen sérült betegeket fogadni a szakemberhiány miatt, Kásler Miklós „miniszterként elárult mindent, amire orvosként felesküdött”. „De most tehetne egy életmentő lépést mindannyiunk egészsége érdekében. Mondjon le, de ne a nyugdíjas életbe meneküljön, hanem térjen vissza a gyógyításhoz!” – fogalmaz Korózs Lajos. A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy hirdessen egészségügyi válsághelyzetet és adjon újabb forrásokat az egészségügynek. Gyurcsányék álhíreket terjesztenek, és ha rajtuk múlt volna, már tényleg válság lenne az egészségügyben – reagált a Fidesz. (Forrás: MTI, HVG.HU)