Kormányszóvivő: A belföldi turisztikai szezon kisebb késéssel el fog indulni

kertvarazsmagazin.hu

Az elmúlt hetek, vagy már azt is írhatjuk, hogy hónapok visszafogott utazási lehetőségei, a turizmus jelentős csökkenése a gazdaságnak komoly hátrányokat, a környezetnek előnyöket jelentett. Kevesebb repülő, kisebb távolságok autóval, kényszerű helyben maradás, ugyanakkor sokkal kisebb kibocsájtás. A környezet érdekében és védelmében azt reméljük, hogy a helyreálló turizmus meghozza a gazdasági előnyöket és megtartja a környezetvédelem erősödését.

(TKB)

A Kormányinfón az idei nyári turistaszezonra vonatkozó kérdésekre válaszolva Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kifejtette: arra készül a kormány, ha kisebb késéssel is, de a belföldi turisztikai szezon azért el fog indulni. A külföldi turisták elmaradásával azonban számolni kell, és fontos ezt ellensúlyozni, ezért döntött a kormány a SZÉP-kártyára utalható összeg emeléséről – tette hozzá.

Pozitív várakozással tekintenek a kijárási korlátozások bejelentett vidéki enyhítésére a balatoni vendéglátósok, már megkezdték a teraszok előkészítését, várják a részletszabályokat. Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke az MTI-nek elmondta: mindenki azon dolgozik, hogy megpróbáljon a törvények adta lehetőségeknek megfelelően megnyitni, most háttérmunkákat végeznek, arra készülnek, hogy csökkentett kapacitással indíthatják el a szezont, de erre konkrét dátum nincs.

ORIGO.HU, MTI