Kormányinfó – Péntektől csak magyar rendszámú jármű tankolhat kedvezményesen

MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor miniszterelnök szerda esti bejelentéseinek részleteivel érkeznek a kormány tagjai a csütörtök délutáni Kormányinfón.

2022.05.26. 15:18

Lesz-e újabb világjárvány? Van-e feketehimlő-oltás elég, amennyi rendelkezésre is áll? Ez az egyetlen szer van majomhimlő ellen.

Gulyás Gergely: szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem érkezett jelentés majomhimlőgyanús esetről. A klinikai tünetek enyhék, a legtöbb ember speciális kezelés nélkül is heteken belül felépül.

2022.05.26. 15:16

Migráció, gabonaválság?

Gulyás Gergely: az EU külső határait a lehető legerősebben meg kell védeni. A gabonapiacon minden fölöslegre érdemes most lecsapni. Egyetértek azzal, hogy a gabonaszállítmányok eljuttatása kiemelt fontosságú a válságövezetekbe, amennyiben magunkat már elláttuk.

2022.05.26. 15:15

Szlovákia “jön” Ukrajna után? Nem túlzás ez?

Gulyás Gergely: egy ilyen helyzetben a legfontosabb az, hogy a kormányok ne keltsenek indokolatlan pánikot, de nézzenek szembe a helyzettel. Az esély arra, hogy Oroszország NATO-tagállamot megtámad, minimális. De ezt is tovább lehet csökkenteni, ha erősítik a honvédelmet minden NATO-tagállamban.

2022.05.26. 15:13

Milyennek értékelik Novák Katalin varsói államfői útját?

Gulyás Gergely: rendkívül sikeresnek. Van és maradt is vita köztünk a lengyelekkel. Hosszú távon az EU-ban sok szempontból kizárólagos szövetségesként számíthat a másikra.

2022.05.26. 15:11

Háborús veszélyhelyzet. érvényes-e még az eü- és rendvédelmi dolgozók felmondási tilalma?

Gulyás Gergely: nem hosszabbítottuk meg a felmondási tilalmat.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/belfold/2022/05/26/kormanyinfo-eloall-a-kormany-az-extraprofitado-reszleteivel