Kormányinfó – Gulyás Gergely: A magyar baloldal blokkolja a tanárok és orvosok béremelését az európai parlamentben kifejtett tevékenységével

Fotó vehir.hu

Navarasics Tibor brüsszeli tárgyalásairól Gulyás elmondta: nyitottak vagyunk a közbeszerzési törvényeket illetően, s nem látta kizártnak, hogy a helyreállítási forrás az év végéig megérkezik.

Gulyás cáfolta azokat a híreket, hogy „elvonás közeli helyzet” állt volna elő. A magyar ellenzéki pártok sajnos blokkolják a tanárok és orvosok béremelését az európai parlamentben kifejtett tevékenységükkel, tette hozzá. A költségvetés a háborús helyzet okán – bár egyensúlyban maradt – nehezebben tudja ezt biztosítani.

A kormányhivatalok leépítéséről szóló sajtóhíreket Gulyás egyértelműen álhírnek nevezte.

Kocsis Máté bejelentéséről, miszerint alkotmánymódosítást kezdeményeznének az önkormányzati és az EP-választások egy napra hozásával kapcsolatban elmondta, a kormány ezzel nem foglalkozott, de ő támogatná ezt az elképzelést. Hozzátette: nem érti, az ellenzék miért támadja ezt az elképzelést, mindenkinek egyszerűbb egy, mint két kampányt folytatni. Ez abban az esetben is praktikus lehet az ellenzéknek, ha igaz az az állításuk, hogy anyagi hátrányban lennének a kormánnyal szemben, tette hozzá.

Azt, hogy marad-e a közvetlen főpolgármester- és polgármesterválasztás, Gulyás kijelentette, hogy tíz éve hallja az erre vonatkozó kérdéseket a kormányinfókon, s ezúttal is meg tudja erősíteni, hogy senki nem óhajtja ezt a gyakorlatot megváltoztatni.

A kormány továbbra sem támogatja a dugódíj bevezetését

Az elmúlt napokban ismét felmerült, hogy a főváros vezetése bevezetné a dugódíjat. Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány ezt nem támogatja. Az ilyesfajta ötletek – hogy az emberek kevesebbet autózzanak, üljenek tömegközlekedésre – csak súlyosbítják a fővárosban kialakult közlekedése problémákat.

Forrás: hirado.hu, MTI