Kormánybiztos lesz Gyopáros Alpár

Fotó: rabakozszive.hu

Gyopáros Alpárnak, térségünk országgyűlési képviselőjének is fontos szerepet szánnak az új kormányban. Minderről Gulyás Gergely nyilatkozott a Mandinernek, melyben kitért az új minisztériumi struktúrára, beszélt az aktuális európai uniós vitákról, valamint a jobboldali értelmiség szerepéről, az értelmiség és a politikum konfliktusáról.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a továbbiakban a Miniszterelnökséghez tartozik majd a Modern Városok Program, valamint az újonnan induló Modern Falvak Program, ezért a területért kormánybiztosként Gyopáros Alpár csornai képviselő lesz felelős.

A Modern Városok Program

Orbán Viktor miniszterelnök 2015 év elején jelentette be a Modern Városok Programot, ennek keretében ellátogatott a 23 megyei jogú városba. A látogatások 2015 elejétől 2017 közepéig történtek meg. 2017. október 2-től Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Kósa Lajost a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszternek nevezte ki. Az ő helyét veszi át Gyopáros Alpár kormánybiztosként, de megnövekedett feladatokkal, ugyanis a Modern Falvak Program elindítása is várhatóan a rábaközi képviselő feladatai közé tartozik majd.

A Modern Városok Program több mint 250 projektet tartalmaz mintegy 3500 milliárd forint értékben. A fejlesztések részben hazai, részben európai uniós forrásból valósulnak meg. A fejlesztési projekt 2022-ig tart.

(rabakozszive.hu)

Valiczkó Mihály Győrasszonyfa Polgármestere, a KPE Országos Elnökségének tagja, a KPE Győr-Moson-Sopron megyei elnöke:

Örömünket fejezzük ki, mi kistelepülési polgármesterek, hogy olyan ember lesz a kormánybiztos, aki hosszú ideje együttműködik velünk, jól ismeri a kisgazda világot. Mint a KPE országos elnökség tagja teljes együttműködésünkről biztosítjuk Gyopáros Alpár kormánybiztost. (kpe.hu)