Koncz Zsófia nyerte a borsodi időközi országgyűlési képviselőválasztást

Forrás: Koncz Zsófia Facebook oldala

Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi borsodi időközi országgyűlési választást, Bíró László összellenzéki jelölt 45,9 százalékot szerzett. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján vasárnap 20:39 órakor a szavazatok 99,09 százalékos feldolgozottságánál Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) 17 597 szavazatot (50,87 százalék), Biró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-Jobbik) 15 875 szavazatot (45,9), Tóth Ádám (független) 770 voksot (2,23), Váradi Gábor (független) 264 szavazatot (0,76), Sóváriné Bukta Erika (független) pedig 83 szavazatot (0,24) szerzett.

„Köszönöm minden támogatómnak, hogy elérhettem ezt a remek eredményt” – nyilatkozta Koncz Zsófia az Origónak, kiemelve: az egész térséget fogja képviselni az Országgyűlésben. „Egyik legfőbb célom, hogy folytassam, és egyben be is fejezzem azokat a terveket, amiket édesapám már nem tudott” – nyilatkozta a frissen megválasztott országgyűlési képviselő.

Gratulált a borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választáson elért győzelméhez Koncz Zsófiának

(Fidesz-KDNP) Bíró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-LMP). „Egy nagyon szoros választás volt. Hiszek benne, hogy 2022-ben sikerülhet, most viszont mindenkit arra kérek, hogy ne csüggedjen” – fogalmazott az ellenzéki jelölt.

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán gratulált Koncz Zsófiának, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként megnyerte a borsodi időközi országgyűlési választást vasárnap. „Gratulálok, Koncz Zsófia! Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk” – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette: „találkozunk a parlamentben!” „Köszönjük Borsod, köszönjük Magyarország!” – gratulált közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

A kampányban kiderült, hogy az egyesült baloldal semmilyen gátlástól nem riad vissza, a hatalomért és a pénzért mindenre képes, de az is, hogy a választók nem kérnek a „Gyurcsány-féle vegyesfelvágottból” – hangoztatta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő vasárnap a borsodi időközi választást követő sajtótájékoztatóján, Szerencsen. Kiemelte: a választás napján is több provokációt követtek el az egyesült baloldal aktivistái, de a választókat ez sem tántorította el.

A Jobbik közleménye szerint az összellenzéki Bíró László komoly eredményt ért el őszinte és tisztességes kampányával, miközben „a kormánypárti propagandagépezet hazugságai és lejárató agitációi” folyamatos nyomás alatt tartották a borsodi embereket. Jakab Péter, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatóján közölte: az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája. Hozzátette: a Fidesznek „logisztikai verseny volt a választás, a Fidesz-szavazó tudta, hova kell mennie, ha krumplira van szüksége”, mint fogalmazott: „krumplikirály van Magyarországon.” „Utoljára talán a kommunizmus alatt ültek akkora büdös bunkók a parlamentben, mint Jakab Péter” – írta Facebook-oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Jakab Péter „krumplikirályos” kijelentésére.

Varju László, a DK parlamenti képviselője a 444 azon kérdésére, hogy pártja 2022-ben is el fog-e fogadni „szemkilövetőző és judapestező” összellenzéki jelölteket, azt mondta, egyelőre a pártokkal egyeztetnek és bízik abban, hogy 2022-re olyan jelölteket fognak találni, „akiket minden párt nyugodt szívvel támogatni tud”.

A borsodi időközi országgyűlési képviselő-választás az ellenzéki összefogás sikeres próbája volt – közölte Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében. Kiemelte: egy hagyományosan fideszes körzetben, szoros küzdelemben maradt alul az időközi választáson Biró László, az ellenzéki összefogás közös jelöltje.

A függetlenként induló Váradi Gábor, a Miskolci Roma Önkormányzat képviselője a 444.hu-nak azt mondta: a települési polgármesterek beavatkoztak a választásba, ezen kívül több cigány embert is felhívtak és többek között közmunkával fenyegették őket, hogy Koncz Zsófiára szavazzanak.

INDEX.HU, ORIGO.HU, MANDINER.HU, HVG.HU, 444.HU, 888.HU, MTI