Kocsis Máté: Biztonságunkat szolgálja a Stop Soros

Fotó: Hegedüs Róbert

Hosszas viták lesznek, az ellenzék és brüsszeli mentorai kézzel-lábbal tiltakozni fognak a törvénycsomag és az alaptörvény módosítása ellen – mondta a Fidesz frakcióvezetője

A magyarok egyértelműen, nagy arányban az ország biztonságos jövője mellett tették le a voksukat, így a Stop Soros elfogadása elkerülhetetlen – mondta a lapunknak adott interjúban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Arról is beszélt, hogy a törvénycsomagról, valamint az alaptörvény módosításáról várha­tóan júliusban szavaz az Országgyűlés. Kitért az általa korábban vezetett kerületben tartandó időközi polgármester-választásra is, úgy vélte, az ellenzéki jelölt győzelme esetén Józsefváros egyhamar visszatérne oda, ahonnan egy évtizede indultak: a „nyóckerbe”.

A jog több eszközével kell fellépni azok ellen, akik itthon az illegális migrációt segítik Kocsis Máté szerint. 
–  Tizenkét évig vezette Józsefvárost, négy éve kiszállt az országos politikából. Miért döntött most a frakcióvezetés mellett?

–  Nem én döntöttem mellette, hanem a miniszterelnök javaslatára a frakció döntött mellettem. Nagy megtiszteltetés, komoly feladat.

–  Új frakcióvezetőként miben kívánja folytatni elődei munkáját, és mi az, amiben változtatni szeretne?

–  Összességében jó gyakorlatokat, kipróbált és bevált struktúrát örököltem. A Fidesz egy összeszokott politikai közösség, nagy hagyományokkal és megbízható szakpolitikusokkal, munkatársakkal. Néhány kisebb személyi változtatáson túl, amelyek frakcióvezető-helyetteseket és bizottsági helyeket érintettek nem tartottam szükségesnek átfogó módosításokat.

–  Hogyan kívánja a frakció munkáját a kormány által kijelölt célokhoz igazítani, mint amilyen a demográfiai helyzet javítása, valamint az ország biztonságának garantálása?

–  A kormánypártok céljai változatlanok: meg kell védeni a határainkat, meg kell őriznünk keresztény hagyományainkat, törekednünk kell a teljes foglalkoztatásra és támogatnunk kell a családokat. A frakció legfontosabb feladatai közé tartozik, hogy biztosítsuk a törvényalkotáshoz szükséges viták lefolytatását és megfelelő szakmai, politikai támogatást adjunk akár a kérdésben szereplő témáknak, akár más kormányzati, vagy kormánypárti egyéni képviselői indítványnak.

(Forrás: Magyar Hírlap)