Kocsis Máté arra kérte Lantos Csabát, írja felül a brüsszeli döntést a napelemekről

Fotó Fidesz.hu

– A háború és a szankciók miatt kialakult energiaválság több mint egy éve kilőtte és rángatja az energiaárakat. Ilyen körülmények között nincs helye annak, hogy az unió elvárásai nyomán rosszabb elszámolási feltételeket kapjanak azok a családok, amelyek az elmúlt években napelem felszerelésével igyekeztek csökkenteni a fogyasztásukat.  Ők havonta átlagosan mintegy húszezer forintot takarítanak meg az áramköltségeiken – közölte a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője szerint nem fair velük szemben, hogy menet közben változnak a szabályok, nem fair, hogy korábban szerzett jogaik sérülnek, hiszen a napelemek telepítésekor más megtérülési feltételekkel számoltak, a brüsszeli direktíva pedig ezeket utólag kívánja megváltoztatni. Mint leszögezte, a Fidesz a magyar családok érdekeinek védelmére kapott felhatalmazást tavaly a választóktól, és ebbe bizony beletartozik a rezsivédelem is.

– Éppen ezért arra kérem Lantos Csaba energiaminisztert, hogy – a brüsszeli döntést felülírva – a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett  – rögzítette Kocsis Máté.

Forrás: Magyar Nemzet

https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/09/kocsis-mate-arra-kerte-lantos-csabat-hogy-irja-felul-a-brusszeli-dontest-a-napelemekrol