Kocsis Máté: A brüsszeli bevándorláspárti tervek lesznek a Fidesz és a KDNP frakcióülésének fő témái / Orbán Viktor: Az az érdekünk, hogy Trump újra nyerjen

Fotó: Hegedüs Róbert

A Magyarországot is érintő brüsszeli bevándorláspárti tervek lesznek a Fidesz és a KDNP szerdán kezdődő frakcióülésének fő témái – közölte a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a tanácskozás előtt tartott sajtótájékoztatóján, Balatonalmádiban. Kocsis Máté kiemelte: a brüsszeli tárgyalóasztalokon már most is olyan tervek és előterjesztések találhatók, melyek célja, hogy a korábban már megismert „Soros-tervnek” megfelelően bevándorlókontinenssé tegyék Európát. Hozzátette: tervben van azon országok megbüntetése is, „akár pénzügyi, akár egyéb eszközökkel”, amelyek nem bevándorláspártiak. Kocsis Máté kiemelte: a Fidesz és a kereszténydemokraták képviselőcsoportja ahogy eddig, ezután is mindig a magyar érdeket és a magyar embereket fogja képviselni. A péntekig tartó frakcióülésen megtárgyalják a családvédelmi akcióterv életbelépéséhez szükséges döntéseket is, hogy minél előbb, minél gördülékenyebben megszülethessenek a magyar emberek számára kedvező döntések – tette hozzá a frakcióvezető.

Elsősorban család-, nemzet- és szociálpolitikai kérdésekről tárgyalt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tegnap Balatonalmádiban, ahol a két kormánypárt együttes ülése előtt tartottak külön tanácskozást. Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője a Facebookra feltöltött videóüzenetében kifejtette: a szociálpolitikai kérdések számára különösen fontosak, hiszen immár nemcsak a hazai, de az európai statisztikák is elismerik, hogy Magyarországon csökkent a szegénység a kormány szociális intézkedései – a munkahelyteremtés, az ingyenes közétkeztetés, az ingyen tankönyvellátás – következtében. Ezek az intézkedések fontosak és a jövőben folytatódni fognak – jelezte a KDNP-s politikus. Hozzátette: a következő parlamenti időszak nem csupán a kormánypárti képviselőknek, hanem reményei szerint az ellenzéknek is komoly munkát ad majd, és hozzájárulnak ők is azokhoz az eredményekhez, amit a kormánypártok igyekeznek megvalósítani.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a következő fél év politikai és kormányzati menetrendjét ismertette Orbán Viktor a Fidesz–KDNP szerdai kihelyezett frakcióülésén. A miniszterelnök hangsúlyozta: most a legfontosabb a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása. A kormányfő a migrációról is beszélt, ami szerinte a választás tétje. Orbán Viktor szerint az ország külpolitikai kapcsolatainak konszolidációjával jól haladnak, kiemelve, hogy a magyar– amerikai kapcsolatok jó irányba haladnak, a kormány számára fontos, hogy a Trump-adminisztráció maradjon.

A hvg.hu beszámolója szerint Balatonalmádiban a Fidesz frakcióülésének otthont adó szállodához vezető utat biztonsági emberek zárták le. „A nem kormánybarát sajtót a közelbe sem engedik, csak fideszesek mehetnek tovább” – írja a lap. Néhány tüntető is megjelent a helyszínen, akik „Magyarország diktatúra”, illetve „O1G” feliratú zászlóval tüntettek. MTI, HVG.HU, MAGYAR NEMZET