Kitüntetés az államalapítás ünnepe alkalmából

Az államalapítás ünnepe alkalmából 91-en vehették át szakmai elismerésüket az Agrárminisztérium által szervezett díjátadón. Az ünnepségen Nagy István agrárminiszter úgy fogalmazott, tisztelni kell a munkát, mert ebben rejlik az az erkölcsi erő, amely minden nehézségen átsegítette a nemzetet a fennállása óta eltelt bő 1100 esztendőben.

A tárcavezető a díjátadón hangsúlyozta az új kenyér ünnepének fontosságát is, aminek kapcsán köszönetet mondott a magyar gazdáknak, akiknek köszönhetően mintegy 20 millió ember ellátására elegendő gabona került mostanra a „csűrökbe”.

Az ünnepnap alkalmából Nagy István agrárminiszter Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetést adott át Dr. Vonza Andrásnak, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály hatósági főállatorvosának, volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszternek négy évtizede végzett, kimagasló színvonalú szakmai munkája, az ország agráriumának fejlődését szolgáló közéleti szerepvállalása, valamint a magyar gazdatársadalom érdekében végzett szervezőtevékenysége elismeréseként.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság, Szőcs Attila, képek forrása Dr. Vonza Andrásné Facebook oldala